theoni logo-svg

MENU

/
/
Σπιτικό Γάλα Αμυγδάλου

Σπιτικό Γάλα Αμυγδάλου

SHARE

Facebook
LinkedIn
Twitter

Υλικά

750 ml νερό Θεόνη

200 γρ. ωμά αμύγδαλα με φλούδα

1 κ.γ. χυμό λεμόνι

1 κ.γ. αλάτι

1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας προαιρετικά

2 κ.σ. μέλι ή σιρόπι αγαύης (προαιρετικά)

Εκτέλεση

Τοποθετούμε σε βάζο με καπάκι τα αμύγδαλα, 250 ml νερό ΘΕΟΝΗ , το αλάτι και το λεμόνι.

Κλείνουμε πολύ καλά, ανακινούμε σαν σέικερ για να ανακατευτούν τα υλικά και τα βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 12 ώρες.

Μετά από 12 ώρες, βγάζουμε από το ψυγείο και σουρώνουμε όλο το περιεχόμενο σε ένα μπολ που έχουμε τοποθετήσει ένα σουρωτήρι.

Ξεπλένουμε πολύ καλά με νερό τα αμύγδαλα.

Βάζουμε στο μπλέντερ τα αμύγδαλα, το υπόλοιπο νερό ΘΕΟΝΗ, το εκχύλισμα βανίλιας, το μέλι και χτυπάμε για 2-3 λεπτά.

Σε ένα άλλο μπολ, που έχουμε τοποθετήσει πάνω ένα σουρωτήρι, τοποθετούμε μία καθαρή, βαμβακερή πετσέτα.

Ρίχνουμε όλο το περιεχόμενο του μπλέντερ μέσα στην πετσέτα, κλείνουμε καλά κρατώντας τις άκρες και πιέζουμε δυνατά για να κρατήσουμε στο μπολ μόνο το γάλα.

Μεταφέρουμε το γάλα σε ένα μπουκάλι και είτε το καταναλώνουμε άμεσα ή το διατηρούμε στο ψυγείο για 2 έως 3 μέρες.

 

Tip: Με την αμυγδαλόψυχα που περισσεύει μπορείτε να φτιάξετε τρουφάκια σοκολάτας.