theoni logo-svg

MENU

/
/
Carpaccio Λαβράκι & Ζελέ Σόγιας με ΘΕΟΝΗ από τον Λευτέρη Λαζάρου

Carpaccio Λαβράκι & Ζελέ Σόγιας με ΘΕΟΝΗ από τον Λευτέρη Λαζάρου

SHARE

Facebook
LinkedIn
Twitter

Μέσα σε ένα καταπράσινο φυσικό περιβάλλον στο χωριό Βατσουνιά της Καρδίτσας, ο διακεκριμένος Έλληνας σεφ πραγματοποίησε ένα μοναδικό live cooking session προκειμένου να σηματοδοτήσει την έναρξη της συνεργασίας του με το ΘΕΟΝΗ αλλά και να γιορτάσει μαζί με τους εκπροσώπους της εταιρίας και τους προσκεκλημένους δημοσιογράφους τη συμπλήρωση 20 Διεθνών Βραβείων Ποιότητας για το ΘΕΟΝΗ Φυσικό Μεταλλικό Νερό.

Ο Λευτέρης Λαζάρου μαγείρεψε στην πλατεία του χωριού Carpaccio λαβράκι με ζελέ σόγιας,* φτιαγμένο ε νερό ΘΕΟΝΗ τονίζοντας παράλληλα σε όλους τη σπουδαιότητα χρήσης ενός ποιοτικού φυσικού μεταλλικού νερού και στη μαγειρική.

Carpaccio ΛΑΒΡΑΚΙ

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗ ΜΑΡΙΝΑΔΑ
600 γρ. ηλιέλαιο
100 γρ. χυμό λεμόνι
60 γρ. ξύδι λευκό βαλσάμικο
12 γρ. αλάτι
2 γρ. πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζουμε όλα τα υλικά της μαρινάδας σε ένα μπολ
και τα ανακατεύουμε με ένα σύρμα.

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ Carpaccio ΛΑΒΡΑΚΙ
6 φιλέτα λαβράκι των 100 γρ.
6 τοματίνια κομμένα στη μέση
6 ελιές Kαλαμών χωρίς κουκούτσι
Λίγα φύκια wakame
Ζελεδάκια σόγιας
Ελαιόλαδο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Παίρνουμε τα φιλέτα λαβράκι και με ένα τσιμπιδάκι αφαιρούμε τα κεντρικά κόκαλα.
Ρίχνουμε τη μαρινάδα σε ένα ταψί.
Με ένα καλά ακονισμένο μαχαίρι αρχίζουμε να φιλετάρουμε το ψάρι σε πολύ λεπτές φέτες.
Σημείωση: Θα πρέπει η λεπίδα από το μαχαίρι να αχνοφαίνεται μέσα από το φιλέτο.
Με τον τρόπο αυτό καταλαβαίνουμε ότι τα φιλέτα βγαίνουν λεπτά.
Μόλις φιλετάρουμε όλα τα ψάρια βάζουμε τις φέτες από το λαβράκι μέσα στο ταψί με τη
μαρινάδα. Τα αφήνουμε για 30 λεπτά, ανακινώντας το ταψί τακτικά. Όταν αλλάξουν χρώμα
τα φιλέτα, τότε είναι έτοιμα. Τα στραγγίζουμε από τα υγρά.
Στρώνουμε τα φιλέτα σε 4 πιάτα. Από πάνω βάζουμε τα φύκια, τα τοματίνια, τις ελιές
και τα ζελεδάκια σόγιας. Ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο.

ΖΕΛΕ ΣΟΓΙΑΣ

ΥΛΙΚΑ
400 γρ. μέλι
500 γρ. σόγια με λίγο αλάτι
600 γρ. νερό εμφιαλωμένο
15 γρ. αγαρ-αγαρ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το μέλι, τη σόγια, το νερό και τα αφήνουμε να ζεσταθούν. Λίγο πριν βράσει ρίχνουμε μέσα το αγαρ-αγαρ. Αφήνουμε να βράσει για 3 λεπτά, ανακατεύοντας συνέχεια με ένα σύρμα (φουε).
Μόλις είναι έτοιμο, αποσύρουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε το μίγμα σε ένα ταψί για να κρυώσει και να γίνει ζελέ.

Διαβάστε ακόμη

| Η ΘΕΟΝΗ προχωρά σε μία ακόμα επένδυση για τη δημιουργία νέας γραμμής παραγωγής και νέου κέντρου αποθήκευσης και παροχής υπηρεσιών logistics στον Ελληνόπυργο Μουζακίου, σφραγίζοντας μια νέα εποχή για το πιο δυναμικά αναπτυσσόμενο ελληνικό brand εμφιάλωσης νερού....