ΥΛΙΚΑ
100 γραμ. ελαιόλαδο 1 κιλό μανιτάρια λευκά κομμένα σε φέτες
150 γραμ. κρεμμύδι ξερό κομμένο σε μισή ροδέλα 3 κλωνάρια θυμάρι
150 γραμ. λευκό ξηρό κρασί 300 γραμ. κρέμα γάλακτος 12 γαρίδες
1 λίτρο ζωμό λαχανικών με νερό ΘΕΟΝΗ 15 γραμ. αλάτι & 1 γραμ. πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο. Προσθέτουμε το πράσο, το κρεμμύδι, το θυμάρι και σοτάρουμε μέχρι να μαραθούν. Στη συνέχεια, προσθέτουμε τα μανιτάρια και τα αφήνουμε να σοταριστούν καλά μέχρι να βγάλουν τα υγρά τους. Σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ. Έπειτα, προσθέτουμε τον ζωμό λαχανικών και αφήνουμε να βράσει
σε χαμηλή φωτιά για 30 λεπτά. Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος, το αλάτι,
το πιπέρι και συνεχίζουμε τον βρασμό για άλλα 10 λεπτά. Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά. Περνάμε τη σούπα από μπλέντερ και έπειτα τη σουρώνουμε από μία σίτα.
ΠΡΟΤΑΣΗ ΣΕΡΒΙΡΙΣΜΑΤΟΣ
Σε ένα πιάτο βάζουμε λίγα βρασμένα λαχανικά (πατάτα, καρότα, κολοκύθι τα οποία έχουμε κόψει σε μικρά κυβάκια). Bάζουμε 3 ψητές γαρίδες ανά πιάτο και από πάνω περιχύνουμε με τη σούπα. Ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο και στολίζουμε με ένα φύλλο.