theoni logo-svg

MENU

/
/
ΘΕΟΝΗ: Iδιαίτερα χαρακτηριστικά γεύσης

ΘΕΟΝΗ: Iδιαίτερα χαρακτηριστικά γεύσης

SHARE

Facebook
LinkedIn
Twitter
Ευάγγελος Τρωγάδης MSc Chemical Engineer, Quality Expert

Τo Φυσικό μεταλλικό νερό ΘΕΟΝΗ πηγάζει σε μία ιδιαίτερη περιοχή στην οροσειρά των Αγράφων, η οποία χαρακτηρίζεται από ειδικούς γεωλογικούς σχηματισμούς. Αναβλύζει φυσικά σε υψόμετρο 1100 μέτρων, στη πηγή Γκούρα, ακριβώς στην καρδιά μιας ανέγγιχτης, από τον άνθρωπο, φύσης και εμφιαλώνεται στην πηγή. Το παρθένο δάσος, και γενικότερα η ευρύτερη φύση που περικλείει την περιοχή, προσδίδει και διασφαλίζει τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του νερού ΘΕΟΝΗ ως προς την υψηλή ποιότητα και την ιδιαίτερη γεύση.

Ο παραπάνω συνδυασμός το καθιστά ένα φυσικό μεταλλικό νερό με εξαιρετική σύνθεση, η οποία έχει συνηγορήσει στο να είναι σήμερα το πιο βραβευμένο ελληνικό νερό, με 20 βραβεία από Διεθνείς διαγωνισμούς ποιότητας και γεύσης.

Περνώντας αναλυτικά στα φυσικά και χημικά χαρακτηριστικά του νερού, το ΘΕΟΝΗ διακρίνεται για το pH του με τιμή 8.Το pH μπορεί να λάβει τιμές από 0 έως 14 και είναι ο δείκτης οξύτητας του νερού. Το pH8 καθιστά ένα φυσικό μεταλλικό νερό να είναι αλκαλικό και να προσφέρει πολλαπλά οφέλη στον οργανισμό.

Έχει σχετικά χαμηλή σκληρότητα και χαμηλή περιεκτικότητα σε Νάτριο, όπως επίσης και χαμηλές συγκεντρώσεις σε Νιτρώδη/Νιτρικά.

Περιέχει ασβέστιο και διαθέτει μία εξαιρετική σύνθεση σε ανόργανα μεταλλικά άλατα, τα οποία προσδίδουν στο νερό μοναδική γεύση.

Στατιστικά, ένα νερό με ολικά διαλελυμένα στερεά μεταξύ 100 και 400 ppm, έχει καλύτερες επιδόσεις σε δοκιμές γευσιγνωσίας, καθώς γενικά χαρακτηρίζεται ως εύγευστο νερό. Το νερό ΘΕΟΝΗ, με τιμή ολικών διαλυμένων στερεών στα 130 ppm έχει εξαιρετική, ουδέτερη και φρέσκια γεύση, γεγονός που συμφωνεί με αρκετά επιστημονικά ευρήματα περί γευσιγνωσίας.

Σύμφωνα με επιστημονικά δεδομένα, η γεύση ενός νερού επηρεάζεται πρώτον από την συγκέντρωση των Κατιόντων –  όσον αφορά στην αντίληψη σε αλατότητα (περιεκτικότητα σε ανόργανα μεταλλικά άλατα) του νερού-, και δεύτερον, από την συγκέντρωση των ανιόντων,  όσον αφορά στην ένταση της γεύσης.

Γενικά τα Κατιόντα Ασβεστίου, Μαγνησίου και Νατρίου επηρεάζουν τη γεύση του νερού, αλλά μειώνουν όμως την αισθητική ποιότητα σε υψηλές συγκεντρώσεις. Το νερό ΘΕΟΝΗ έχει τέτοιες τιμές συγκεντρώσεων σε Ασβέστιο, Μαγνήσιο,  Νάτριο, που του αποδίδουν μια ήπια προς ουδέτερη γεύση, αναφορικά με την αντίληψη της αλμυρότητας και γλυκύτητας.

Από την άλλη πλευρά, η ένταση της γεύσης βρίσκεται σε χαμηλά επίπεδα, οπότε το νερό κρίνεται με καθόλου επιθετικό χαρακτήρα, αφού η περιεχόμενη περιεκτικότητα σε ανιόντα είναι συγκριτικά χαμηλή.  Ο ιδιαίτερος, λοιπόν,  αυτός χαρακτήρας του νερού, από άποψη γευσιγνωσίας, και ο ειδικά ο συνδυασμός χαμηλής έντασης αλμυρότητας και γλυκύτητας με ταυτόχρονη έλλειψη επιθετικότητας στην αντίληψη, αποτυπώνεται στη μνήμη ακόμα και του πιο ανειδίκευτου ουρανίσκου. Δεν είναι καθόλου τυχαίο πως το ΘΕΟΝΗ, από την αρχή της ύπαρξής του κερδίζει,  σε σταθερή βάση,  βραβεία σε διεθνείς διαγωνισμούς γευσιγνωσίας που συμμετέχει.

Τέλος, η διατήρηση της υγιεινής σε όλα τα μέρη του εργοστασίου προγραμματίζεται και τηρείται από εξειδικευμένο προσωπικό και πιστοποιείται από διεθνή πρότυπα ποιότητας και ασφάλειας τροφίμου. Αυτά διασφαλίζουν ότι το νερό,  από την πηγή έως και την εμφιάλωση, διατηρεί τα φυσικά του οφέλη και την άριστη ποιότητα του. Είναι απαραίτητο να φυλάσσεται σε μέρος δροσερό και σκιερό (έως 18οC), ώστε να διατηρούνται όλα τα ποιοτικά του στοιχεία

 

Διαβάστε ακόμη

| Η ΘΕΟΝΗ προχωρά σε μία ακόμα επένδυση για τη δημιουργία νέας γραμμής παραγωγής και νέου κέντρου αποθήκευσης και παροχής υπηρεσιών logistics στον Ελληνόπυργο Μουζακίου, σφραγίζοντας μια νέα εποχή για το πιο δυναμικά αναπτυσσόμενο ελληνικό brand εμφιάλωσης νερού....