theoni logo-svg

MENU

/
/
Νερό, Πηγή Ζωής! Συμβουλές για μαμάδες που χρειάζονται ευεξία και αναζωογόνηση

Νερό, Πηγή Ζωής! Συμβουλές για μαμάδες που χρειάζονται ευεξία και αναζωογόνηση

SHARE

Facebook
LinkedIn
Twitter

Όλη η έμφαση και η προσοχή δίνεται στα παιδιά και δεν είναι λίγες οι φορές που οι μαμάδες παραμελούν τους εαυτούς τους. Αυτό όμως είναι ένα μεγάλο λάθος καθώς για να ανταπεξέλθει με επιτυχία η  κάθε μαμά στο νέο της ρόλο πρέπει να είναι στα «καλύτερά της». Δηλαδή, να προσέχει τη διατροφή της ώστε να είναι σίγουρη ότι παίρνει όλες τις βιταμίνες και τα ιχνοστοιχεία που της είναι απαραίτητα, αλλά και να γυμνάζεται για να έχει καλή φυσική κατάσταση και να είναι ψυχικά και σωματικά υγιής.

Το πιο σημαντικό όσον αφορά τη διατροφή για μία νέα μαμά, είναι να ενυδατώνεται σωστά. Μελέτες από τα πιο διακεκριμένα πανεπιστήμια όλου του κόσμου δείχνουν ότι οι μητέρες με τον τρόπο ζωής που ακολουθούν, καταλήγουν πολύ συχνά να είναι αφυδατωμένες και αυτό μπορεί να τους προκαλεί  μια σειρά συμπτωμάτων όπως πονοκεφάλους, κούραση, κακή μνήμη και κατακράτηση υγρών.

Στην εγκυμοσύνη, η μέση γυναίκα πρέπει να καταναλώνει κοντά στα 2 λίτρα φυσικό μεταλλικό νερό, δηλαδή περίπου μισό λίτρο περισσότερο από τις άλλες περιόδους της ζωής της, ενώ μία γυναίκα που θηλάζει πρέπει να καταναλώνει κοντά στα 2,5 λίτρα.

Η δική μου πρόταση είναι το φυσικό μεταλλικό νερό ΘΕΟΝΗ το οποίο περιέχει ασβέστιο, απαραίτητο για τον οργανισμό της μητέρας τόσο κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης όσο και κατά τον θηλασμό. Ταυτόχρονα, είναι χαμηλό σε νάτριο οπότε είναι ιδανικό για άτομα που προσέχουν το αλάτι για την αύξηση της πίεσης ή την κατακράτηση υγρών.

Αυτό όμως που θέλω να τονίσω περισσότερο είναι η νέα, πολύ σημαντική διεθνής καταξίωση που έλαβε το αγαπημένο μου νερό, αφού το ΘΕΟΝΗ έλαβε πρόσφατα την αναγνώριση καταλληλότητας για προετοιμασία βρεφικών τροφών στη Γαλλία. Το ΘΕΟΝΗ πέρασε με επιτυχία όλες τις απαραίτητες διαδικασίες, ελέγχους και αναλύσεις σε συνεργασία με τα γαλλικά διαπιστευμένα εργαστήρια αναλύσεων και εξειδικευμένα Ινστιτούτα, με αποτέλεσμα να μπορεί να κυκλοφορεί στην γαλλική αγορά με την επισήμανση ότι είναι κατάλληλο για την προετοιμασία βρεφικών τροφών. Το εξαιρετικό αυτό νέο επιβεβαιώνει ότι σωστά το εμπιστεύομαι τόσο για δική μου κατανάλωση όσο και για το παιδί μου, γι’ αυτό και σας το συστήνω ανεπιφύλακτα τόσο για τη διάρκεια της εγκυμοσύνης όσο και για την περίοδο του θηλασμού.

Μετά την εγκυμοσύνη και τον θηλασμό η μητέρα θα πρέπει πάλι, να φροντίζει να καταναλώνει την απαραίτητη ποσότητα φυσικού μεταλλικού νερού – συνήθως είναι κοντά στα 1,5 με 2lt – ανάλογα πάντα με τη δραστηριότητα της, το βάρος της και τον μεταβολισμό της.

Η επαρκής ενυδάτωση θα την βοηθήσει να έχει ενέργεια για να ανταπεξέλθει στον απαιτητικό ρόλο της μητρότητας.

 

  • Tips για να πίνει μία μαμά περισσότερο νερό!
  1. Να έχετε ένα μπουκαλάκι φυσικό μεταλλικό νερό ΘΕΟΝΗ ΠΑΝΤΟΥ ΜΑΖΙ σας, στο πάρκο, στη βόλτα, στο καρότσι.
  2. Να ξεκινάτε την ημέρα σας πίνοντας ένα ποτήρι φυσικό μεταλλικό νερό ΘΕΟΝΗ σε θερμοκρασία δωματίου πριν φάτε οτιδήποτε. Βοηθά στη λειτουργεία του εντέρου και αναζωογονεί τον οργανισμό μετά τις 6-8 ώρες ύπνου.
  3. Εάν κάνετε κάποιο είδος άσκησης να πίνετε μικρές γουλιές φυσικού μεταλλικού νερού ΘΕΟΝΗ κατά τη διάρκεια, καθώς η ενυδάτωση αυξάνει την αντοχή σας και την αποτελεσματικότητα της άσκησης.
  4. Πάντα στην τσάντα του παιδιού σας είτε τη σχολική ή κάποιας δραστηριότητάς να προσθέτετε ένα μπουκαλάκι φυσικό μεταλλικό νερό ΘΕΟΝΗ, ώστε να μάθει από μικρό τη συνήθεια της σωστής ενυδάτωσης.
  5. Για να εμπλουτίσετε το φυσικό μεταλλικό νερό ΘΕΟΝΗ με περισσότερες βιταμίνες ρίξτε μέσα κομμάτια από φράουλες ή ροδάκινο! Τα παιδιά σας αλλά και εσείς θα λατρέψουν τα φρουτονερά.

Είναι σημαντικό για να μπορεί κάποιος να καταναλώνει 1,5 με 2 λίτρα νερό, να επιλέξει νερό με γεύση που να του αρέσει. Σύμφωνα με επιστημονικά δεδομένα , η γεύση ενός νερού επηρεάζεται από την περιεκτικότητα του σε κατιόντα και ανιόντα.

Το φυσικό μεταλλικό νερό ΘΕΟΝΗ έχει τέτοιες τιμές συγκεντρώσεων σε ασβέστιο, μαγνήσιο, νάτριο που του αποδίδουν μία ήπια προς ουδέτερη γεύση. Η μοναδική του σύνθεση άλλωστε δικαιολογεί και τα 20 βραβεία που έχει λάβει σε διεθνείς διαγωνισμούς ποιότητας και γεύσης.

 

Ειρήνη Πασχαλέρη

Βιολόγος – Ειδική στη Διατροφή Bsc MSc

Διαβάστε ακόμη

| Η ΘΕΟΝΗ προχωρά σε μία ακόμα επένδυση για τη δημιουργία νέας γραμμής παραγωγής και νέου κέντρου αποθήκευσης και παροχής υπηρεσιών logistics στον Ελληνόπυργο Μουζακίου, σφραγίζοντας μια νέα εποχή για το πιο δυναμικά αναπτυσσόμενο ελληνικό brand εμφιάλωσης νερού....