ΥΛΙΚΑ
12 τεμ γαρίδες καλής ποιότητας
60 γραμ λευκό ξηρό κρασί
4 γραμ αλάτι
2 γραμ πιπέρι
5 γραμ μαϊντανό ψιλοκομμένο
3 γραμ ξύσμα λεμόνι
70 γραμ ελαιόλαδο
100 γραμ ζωμό λαχανικών (συνταγή Θεόνης)
8 τεμ τοματινια κομμένα στην μέση
20 γραμ βούτυρο παγωμένο σε κύβους
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Καθαρίζουμε τις γαρίδες από το κέλυφος και κρατάμε πάνω στο σώμα την ουρά και το κεφάλι. Με ένα μαχαίρι αφαιρούμε το έντερο.
Σε ένα τηγάνι βάζουμε το κρασί, το ζωμό λαχανικών και το αφήνουμε να ζεσταθεί Στη συνέχεια, βάζουμε το ελαιόλαδο, τα ντοματίνια, τις γαρίδες, το αλάτι και το πιπέρι. Αφήνουμε τις γαρίδες να ψηθούν για 2 λεπτά από τη μία μεριά και στη συνέχεια και στη συνέχεια με τη βοήθεια μιας τσιμπίδας, τις γυρνάμε από την άλλη και συνεχίζουμε το ψήσιμο για άλλα 2 λεπτά. Μόλις είναι έτοιμες, βάζουμε το ψιλοκομμένο μαϊντανό, το ξύσμα λεμόνι και το βούτυρο. Ανακατεύουμε καλά ώστε να ζελάρει η σάλτσα. Αφαιρούμε από τη φωτιά και σερβίρουμε σε μια πιατέλα τις γαρίδες.
Στολίζουμε με λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό.