ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 08, 2021
|
Κατηγορία: ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ με τον Λευτέρη Λαζάρου & το ΘΕΟΝΗ, το πιο Βραβευμένο Ελληνικό Νερό στον Κόσμο.

Από:

ΥΛΙΚΑ

ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΟΥΡΕ ΣΕΛΙΝΟΡΙΖΑΣ

500 γρ σελινοριζα καθαρισμένη και κομμένη σε κύβους

400 γρ  γάλα

50 γρ βούτυρο παγωμένο

20γρ ξύσμα πορτοκάλι

13 γρ αλάτι

ΓΙΑ ΤΟ ΡΑΓΟΥ ΜΑΝΙΤΑΡΙΩΝ

150 γρ ελαιόλαδο

150 γρ κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο

1 σκελίδα σκόρδο σπασμένη

1 φύλλο δάφνης

200 γρ μανιτάρια champignon σε κύβους

150 γρ μανιτάρια πλευρωτους σε κύβους

150 γρ λευκό κρασί ξηρό

50 γρ μουστάρδα

150 γρ ζωμό λαχανικών (θα τον βρείτε στο site της ΘΕΟΝΗ)

200 γρ βούτυρο παγωμένο σε κύβους

4 γρ ξύσμα λεμόνι

10 γρ μαϊντανός ψιλοκομμένος

5γρ αλάτι

ΓΙΑ ΤΟ ΜΟΣΧΑΡΙΣΙΟ ΦΙΛΕΤΟ

1200γρ. μοσχαρίσιο φιλέτο (4 φιλέτα)

Λίγο αλάτι

Λίγο ελαιόλαδο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΟΥΡΕ ΣΕΛΙΝΟΡΙΖΑΣ

Καθαρίζουμε τη σελινόριζα και την κόβουμε σε μικρά κυβάκια.

Σε μια κατσαρόλα βάζουμε την σελινοριζα και καλύπτουμε με το γάλα. Σκεπάζουμε τη κατσαρόλα με ένα καπάκι και βράζουμε σε μέτρια φωτιά για 30 λεπτά μέχρι να μαλακώσει πολύ καλά η σελινόριζα. Μεταφέρουμε τα κομμάτια σελινόριζας σε ένα μπλέντερ. Στη συνέχεια, ρίχνουμε το  αλάτι, το βούτυρο, το ξύσμα πορτοκάλι  και λίγα από τα υγρά της κατσαρόλας εάν χρειαστεί  και τα χτυπάμε μέχρι να αποκτήσει λεία υφή ο πουρές.

ΓΙΑ ΤΟ ΡΑΓΟΥ ΜΑΝΙΤΑΡΙΩΝ

Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε πολύ καλά το κρεμμύδι, το θυμάρι, το σκόρδο, τη δάφνη μέχρι να μαλακώσουν.  Στη συνέχεια, προσθέτουμε τα μανιτάρια  και τα σοτάρουμε για 5 λεπτά.

Προσθέτουμε το ζωμό λαχανικών, το αλάτι και αφήνουμε να πάρει μια βράση. Αφαιρούμε από την φωτιά. Προσθέτουμε το βούτυρο, την μουστάρδα και ανακατεύουμε καλά για  να δέσει το μίγμα. Ρίχνουμε  το ξύσμα και αφήνουμε να κρυώσει.

Όταν κρυώσει το ραγού μανιταριών,  προσθέτουμε τον μαϊντανό και ανακατεύουμε.

ΓΙΑ ΤΟ ΜΟΣΧΑΡΙΣΙΟ ΦΙΛΕΤΟ

Αλατίζουμε και λαδώνουμε τα μοσχαρίσια φιλέτα και τα ψήνουμε στη σχάρα μέχρι να πάρουν χρώμα και από τις 2 πλευρές.

ΣΕΡΒΙΡΙΣΜΑ

Σερβίρουμε σε  πιάτα τον πουρέ σελινόριζας  και τον απλώνουμε. Από επάνω  μοιράζουμε το ραγού μανιταριών και βάζουμε από 1 φιλέτο σε κάθε πιάτο. Στολίζουμε με λίγα μυρώνια.