theoni logo-svg

MENU

/
Κοινωνική ευθύνη – old

Κύριο μέλημά μας
το Περιβάλλον

#GiaTinKarditsa»

Με έντονο αίσθημα Κοινωνικής Ευθύνης και στόχο ένα «πράσινο» αποτύπωμα σε όλες τις εκφάνσεις της σύγχρονης ζωής, το Φυσικό Μεταλλικό Νερό συνδέεται με το Περιβάλλον, την Εκπαίδευση και την Κοινωνία μέσα από πολλαπλές δράσεις με κοινωνικό πρόσημο.

Πιστή στην ιδέα της εταιρικής ευθύνης, η εταιρεία ανέλαβε την κατασκευή αγωγού ύδρευσης στο χωριό της Βατσουνιάς, όπου εδρεύει, επιλύοντας το χρόνιο πρόβλημα ύδρευσης που αντιμετώπιζαν κάθε καλοκαίρι κάτοικοι του χωριού.

Ταυτόχρονα, η εταιρεία προσπαθεί να ανταποκρίνεται όπου υπάρχουν έκτακτες ανάγκες νερού, λόγω απρόβλεπτων ή άλλων προβλημάτων ύδρευσης, καλύπτοντας βασικές ανάγκες των κατοίκων.

Μία ενέργεια «από καρδιάς» ολοκληρώθηκε από το Φυσικό Μεταλλικό Νερό ΘΕΟΝΗ, με αποδέκτες τους Δήμους Καρδίτσας και Μουζακίου. Το ΘΕΟΝΗ, το πιο Βραβευμένο Ελληνικό Νερό στον Κόσμο, προχώρησε στην απόδοση του ποσού που συγκεντρώθηκε μέσα από την καμπάνια Κοινωνικής Ευθύνης «Πηγή Ζωής #GiaTinKarditsa», με στόχο τη στήριξη των ευρύτερων περιοχών που υπέστησαν ζημιές από τις πλημμύρες, τον Οκτώβριο του 2020. Μέρος από τις αγορές φιαλών ΘΕΟΝΗ, από την 1η έως και τις 31 Οκτωβρίου 2020, διατέθηκε για την ανακούφιση των περιοχών που επλήγησαν από τις πλημμύρες.

Η καμπάνια Κοινωνικής Ευθύνης «Πηγή Ζωής #GiaTinKarditsa» ενδυναμώθηκε με ένα συνδυαστικό activation του ΘΕΟΝΗ στα Social Media, καλώντας τους followers του brand να συμμετάσχουν στην ενέργεια. Για κάθε Instagram Story που δημοσιεύτηκε χρησιμοποιώντας το sticker «Πηγή Ζωής #GiaTinKarditsa», το ΘΕΟΝΗ προσέφερε €0,20 για τη στήριξη των Δήμων Καρδίτσας και Μουζακίου.

 

Η ΘΕΟΝΗ ΑΕ θα συνεχίσει να δηλώνει έμπρακτα το έντονο συναίσθημα αλληλεγγύης και κοινωνικής ευθύνης που διακατέχει το σύνολο του δυναμικού της, ακολουθώντας πιστά το όραμα, τις αξίες και την ανθρωποκεντρική φιλοσοφία της εταιρείας.

 

Όλοι μαζί έχουμε τη δύναμη να αποτελούμε στήριγμα ο ένας για τον άλλον…

Το ΘΕΟΝΗ και η actionaid…για τα Παιδιά Όλου του Κόσμου!

Τον Δεκέμβριο του 2019,το Φυσικό Μεταλλικό Νερό ΘΕΟΝΗ ένωσε τις δυνάμεις του με την ActionAid, τη διεθνή οργάνωση που από το 1972 δραστηριοποιείται κατά της φτώχειας και της αδικίας στην Ελλάδα και το εξωτερικό, σχεδιάζοντας ένα καλύτερο μέλλον… για τα Παιδιά Όλου του Κόσμου. Το πιο Βραβευμένο Ελληνικό Νερό στον κόσμο, ανέλαβε την κατασκευή και επίπλωση ενός κέντρου ανάπτυξης παιδιών προσχολικής ηλικίας (ένα μπλοκ με τρεις αίθουσες) στην κοινότητα Μούκι της Ρουάντα, όπου τα παιδιά ηλικίας 2-6 ετών θα έχουν πρόσβαση στην προσχολική εκπαίδευση, μεγαλώνοντας σε ένα υγιεινό περιβάλλον αλλά και τη στήριξη δύο εκπαιδευτικών προγραμμάτων προσχολικής ηλικίας για ένα σχολικό έτος στο Επίκεντρο, τη δομή της ActionAid στο κέντρο της Αθήνας, που προσφέρει δωρεάν υπηρεσίες με στόχο την καταπολέμηση του κοινωνικού και οικονομικού αποκλεισμού.

 

Κατά τη διάρκεια των εορτών, οι φιάλες του ΘΕΟΝΗ κοσμήθηκαν από μία limited edition ετικέτα που σχεδίασε η Σίλια Κριθαριώτη και μέρος από τα έσοδα των πωλήσεων ενίσχυσαν αυτό το σπουδαίο έργο. Η καταξιωμένη και διεθνώς αναγνωρισμένη Ελληνίδα σχεδιάστρια μόδας ανέλαβε για 3η φορά τον σχεδιασμό μιας tailor made ετικέτας για το ΘΕΟΝΗ, συνδέοντας ακόμη περισσότερο την υψηλή ραπτική με την υψηλή ποιότητα του πιο Βραβευμένου Ελληνικού Νερού στον κόσμο.

Λίγα λόγια για το έργο στο Επίκεντρο

Το Επίκεντρο της ActionAid είναι ένα κέντρο στήριξης στον Κολωνό για τους συνανθρώπους μας που αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα και κοινωνικό αποκλεισμό. Μέσα από ένα μεγάλο εύρος υπηρεσιών και προγραμμάτων που προσφέρονται δωρεάν στο Επίκεντρο ενήλικες, παιδιά και οι οικογένειές τους, έχουν τη δυνατότητα να αποκτήσουν τις γνώσεις, τις δεξιότητες αλλά και τη δύναμη να αλλάξουν τη ζωή τους προς το καλύτερο. Το ΘΕΟΝΗ Φυσικό Μεταλλικό Νερό αναλαμβάνει τη στήριξη δύο εκπαιδευτικών προγραμμάτων προσχολικής ηλικίας για ένα σχολικό έτος και συγκεκριμένα ενός προγράμματος εικαστικών και ενός προγράμματος μουσικοκινητικής.

Ένα έργο αγάπης, ένα έργο ζωής!

Η ολοκλήρωση της κατασκευής του Κέντρου Ανάπτυξης Προσχολικής Αγωγής στη Ρουάντα που χρηματοδοτήθηκε από το Φυσικό Μεταλλικό Νερό ΘΕΟΝΗ με την υποστήριξη της ActionAid Hellas, αποτελεί ναυαρχίδα του ουσιαστικού κοινωνικού έργου που αποτελεί βασικό στόχο της ΘΕΟΝΗ ΑΕ. Μετά από 545 ημέρες εντατικών εργασιών και παρά τις αντίξοες συνθήκες, το συγκεκριμένο έργο αποτελεί ναυαρχίδα της δέσμευσης της ΘΕΟΝΗ ΑΕ για ένα καλύτερο μέλλον, για τα παιδιά όλου του κόσμου, με έμφαση στην παιδεία και την εξάλειψη των κοινωνικών ανισοτήτων.

Δράσεις για το περιβάλλον

Στο νερό Θεόνη εφαρμόζουμε ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα ορθών περιβαλλοντικών πρακτικών. Ακολουθούμε πλήρως πιστοποιημένες διαδικασίες λειτουργίας με φροντίδα να ελαχιστοποιούμε το περιβαλλοντικό μας αποτύπωμα. Ο σύγχρονος εξοπλισμός του εμφιαλωτηρίου επιλέχθηκε με αυστηρά κριτήρια και ανώτατες προδιαγραφές. Ενώ, ο αρχιτεκτονικός και λειτουργικός σχεδιασμός της μονάδας είναι πλήρως εναρμονισμένος με το φυσικό περιβάλλον. Ενώ, ο αρχιτεκτονικός και λειτουργικός σχεδιασμός της μονάδας είναι πλήρως εναρμονισμένος με το φυσικό περιβάλλον. Βασική επιδίωξή μας είναι να επενδύουμε στη βιώσιμη ανάπτυξη και επίτευξη της αειφορίας, ώστε οι γενιές του σήμερα και αύριο να μπορούν να απολαμβάνουν τα πολύτιμα δώρα που μας προσφέρει η φύση.

Η Φύση είναι το «σπίτι» μας και είναι δική μας ευθύνη να πράττουμε το καλύτερο δυνατό για να την προστατεύουμε.